LEŽEĆI MAGNETNI REKUMBENTNI BICIKL

Rekumbentni bicikli sa magnetnim otporom koriste principe magnetizma tj. mogućnost magneta da privlači i odbija. Kontrolisanjem protoka električne struje kroz magnet, možete da menjati otpor pedala pomoću magnetnog polja. Magnetni rekumbentni bicikli su tihi, zahtevaju manje napora od vas i pritiska na samo biciklo.

 

Trening na magnetnom biciklu nudi širok spektar benefita za telo koji mogu da pomognu u povećanju mišićnu snagu, pojačanju izdržljivosti, i poboljšanju kardiovaskularnog zdravlja, što nas čini manje podložnim srčanim oboljenjima i problema sa težinom. Rekumbentni bicikli nude širok spektar pogodnosti. Tehnologija iza rekumbentnih bicikala je na mnogo načina poboljšanje u odnosu na klasičan bicikl. Korisnici smatraju da su mnogo udobniji i moguće je povećati intenzitet vežbi u zavisnosti od vaših ciljeva.

 

Najveći faktor razlikovanja rekumgentnog bicikla je izvođenje vežbi u sedećem položaju. Potrebno je da se oslonite na leđa i ispružite noge kako bi ste dohvatili pedale. Pedale se nalaze na prednjoj strani bicikla, za razliku od klasičnog bicikla, kod koga su smeštene na dnu. Rekumbentni bicikl ima veoma udobno sedište koje omogućava gore navedene osobine.

 

Benefiti rekumbentnih magnetnih bicikala

 

  • Raspodela težine tela preko veće površine

Kada koristite uspravni bicikl, najveći deo težine je koncentrisan na malom prostoru oko sica. To čini vežbanje manje efikasnim, jer ključni delovi tela nisu u potpunosti uključeni u vežbanje. Posle dužeg vremenskog perioda, možete osetiti bol zbog pritiska leđima i donjim tetivama. Rekumbentni bicikl distribuira svoju težinu ravnomerno preko vaše zadnjice i donjeg dela leđa i time smanjuje stres na telo i čini da se osećate prijatno.

  

  • Izgrađuje veću izdržljivost

Udobnost koji dolazi sa upotrebom rekumbentnog bicikla podrazumeva da možete vežbati duže, čime se pomaže izgradnji izdržljivosti i pojačanju zdravstvenih prednosti biciklizma. Priličan broj ljudi kojima je vožnja bicikla teška, lako se zagreje za rekumbentni bicikl jer uvide da nemaju poteškoće pri upotrebi. To uključuje starije osobe i osobe sa terminalnim telesnim povredama.

 

  • Dobar izbor za većinu korisnika sa neurološkim stanjima

Ležeći bicikl je dobar izbor za većinu korisnika sa neurološkim stanjima, jer bicikl obezbeđuje  vežbe za pojedince svih nivoa mogućnosti I totalno je bezbedan. 

 

  •   Poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sistema 

Ovaj bicikl unapređuje vaš kardiovaskularni sistem jer smanjuje pritisak na grudi i pluća, čime pomaže u procesu disanja. Zbog položaja u kome se nalazite kada koristite ovaj bicikl, krv je u stanju da teče lako kroz sve delove tela, čime se smanjuje pojava grčeva i bolova u mišićima i zglobovima. Protok kiseonika kroz pluća i ostale delovi tela vam pomaže da se postigne veća rastojanja i daje vam zdravije srce.

 

  • Dobar za stomačne mišiće

Jednom kada započnete da koristite rekumbentni bicikl, nećete samo da uvežbate donje ekstremitete, već i stomačne mišiće. Posle nekih mesec dana, vaše telo će razviti mišiće koji su potrebni da bi se maksimalno iskoristilo vežbanje.

 

  • Magnetni rekubentni bicikl je mnogo bezbedniji 

Kada se uporedi sa klasičnim biciklom, posotoji mnogo manje mogućnosti da se povredite. Pošto je telo mnogo bliže zemlji, mnogo je manja šansa da se desi neka veća povreda pri padu. Mnogo je lakše da se ukoči i kontroliše kada se vozi bicikl na većim brzinama. Ležeći bicikli su bezbedniji i zato što noga ne može da isklizne sa pedale. 

 

  • Prilagodljiv magnetni otpor

Pored toga što bicikl ima brojne osobine, jedna od glavnih osobina je prilagodljiv magnetni otpor. Glavna funkcija magnetnog otpora je da obezbedi brze lake promene nivoa otpora i takođe dozvoljava da bicikl prati nivo otpora preko displeja na  ekranu kompjutera.