STEP MAŠINE I STEPERI

 

Mini steper je kompaktna sprava za vežbanje koja obezbeđuje umereno vežbanje i može imati pozitivan uticaj na Vaše zdravlje poboljšavajući stanje Vašeg kardiovaskularnog sistema i toniranjem mišića donjeg dela tela. Ove male mašine iste prednosti kao step mašine, ali često imaju manje podešavanje neke nemaju drške. Možete imati više bitnih zdravstvenih i fitness prednosti od upotrebe mini stepera i step mašina.

Vežbe na step mašinama imaju isti uticaj kao penjanje uz stepenice, čime obezbeđuju kardio trening i toniranje nogu i zadnjice. Da bi se dobio potpuni efekat vežbanja, potrebno da izbegavate oslanjanje na drške i umesto toga dopustite da noge obavljaju sav posao.

 

 

Benefiti mini stepera

  • Poboljšanje stanja kardiovaskularnog sistema

Redovno korišćenje mini stepera može doprineti Vašem kardiovaskularnom zdravlju. Pokreti koji se koriste tokom upotrebe stepera oponašaju hodanje koje je umerena aerobna aktivnost. Da bi ste osetili poboljšanje Vašeg kardiovaskularnog stanja od upotrebe ministepera, potrebno je da ga koristite barem 150 minuta nedeljno.

 

  • Poboljšan tonus mišića

Vežbanje sa mini steperom koristi iste mišiće koji su potrebni za šetnju ili penjanje uz stepenice. Postoji blagi otpor koji osećaju Vaše noge pri svakom koraku. Zbog toga, redovno vežbanje steperom Vam može pomoći da tonirate mišiće donjeg dela tela, uključujući gluteus, zadnju ložu kvadricepse i mišiće listova. Što ga česšće koristite, primetićete bolju definiciju vaših mišića. Pored toga, pojačaće se izdržljivost mišića kada se Vaše noge naviknu na duže vežbanje. Potrebno je da odradite vežbe istezanja pre i posle vežbanja na steperu da bi se sprečili pojavu povrede ili upale mišića.

 

 

 

 

 Benefiti step mašine

  • Toniranje mišića

Benefiti korićenja step mašine su veoma impresivni. Zbog toga su jedne od najpopularnijih fitnes mašina. Redovnim korišćenjem ove mašine će vam pomoći da tonirate mišiće kukova, nogu i mišićne strukture gornjeg dela tela.

 

  • Ojačavanje tela

Steper uvežbava ceo donji deo tela, mišiće stomaka, tonira mišiće butina, oblikuje mišiće listova i uvežbava kvadricepse i zadnju ložu. Step mašina će takođe uvežbati vaše ključne mišiće, dajući Vam uvežbavanje tela i uma, što Vam može pomoći u vašem svakodnevnom životu (ako imate problema sa penjanjem uz stepenice), jer pokreti step mašine simuliraju penjanje uz stepenice. Ojačavanjem abdominalnih i mišića donjeg dela leđa, kao i Vaših nogu, penjanje uz stepenice će za Vas postati neprimetno.

 

  • Poboljšanje stanja kardiovaskularnog sistema

Pored toga, korišćenjem step mašine ćete poboljšati kardiovaskularno zdravlje tako da ćete se osećati živi i bićete puni energije. Step mašina će pružiti kardiovaskularnu vežbu, uporedljivu sa stacionarnim biciklom i bolju bego traka za trčanje kojoj je podešen nagib, bez povrede zglobova kolena.

Zdrav kardiovaskularni sistem je bitan za svakoga, posebno što smo stariji. Toniranjem, oblikovanjem i uvežbavanjem Vaših nogu ćete dobiti kardio trening koji nije naporan. Ako počnete nekim spostvenim tempom, povećanjem inteziteta i vremena provedenog u vežbanju, brzo ćete osetiti benefite po vaš kardiovaskularni sistem.