BENEFITI ZA SPORTISTE

 

Pavlov Regenex Centar obezbeđuje sportistima pomoću Regenex Tretmana povećanje nivo fizičke spremnosti sportista zbog čega su u mogućnosti da izdrže sve veće fizičke napore na treninzima i takmičenjima. 

Regenex Tretman je kombinacija napredne tehnologije i istraživanja i koristi se za brzi oporavak sportista od centralnog, perifernog i sindroma hroničnog umora posle treninga i takmičenja, prevenciju akutnog bola, tretiranje sportskih povreda, akutnog i hroničnog bola.

Ovaj tretman se paralelno primenjuje i sa sportskim treninzima, a osnovni cilj je brže ulaženje u punu sportsku formu u pripremnom periodu i njeno održavanje na visokom nivou u takmičarskom periodu.

 

 • Regenex Tretman se koristi za brzi oporavak sportista od centralnog, perifernog i hroničnog umora posle treninga i takmičenja, prevenciju akutnog bola, tretiranje sportskih povreda, akutnog i hroničnog bola.

 

 

Regenex Tretaman popravlja opšte stanje organizma, ublažava ispoljavanje bolesti i ubrzava oporavak, na taj način što Regenex Treatment improves the general state of the organism, relieves disease manifestations and accelerates recovery, by:

 

 • redukuje otok, bol, spazme i upalu mišića; 
 • rešava sportske povrede kao što su uganuća, kontuzije, istegnuća i
 • olakšava pokrete zglobova, uklanja ukočenost i bol. 
 • odlično relaksira, ali i preventivno uklanja stres i oslobađa od psihičke i fizičke tenzije.

 

 

Svi programi treniranja u svom rasporedu bi trebali da sadrže i Regenex Tretman, koji je dragoceni alat za postizanje najboljih rezultata, naročito na za sportiste koji žele da postignu visok nivo sportskih performansi u profesionalnom i elitnom sportu.

 

Naučite VIŠE O MEHANIZMIMA i VRSTAMA UMORA, SPORTSKIM POVREDAMA i BOLOVIMA i o načinu na koji  REGENEX TRETMAN MOŽE POMOĆI  da se oporavite na najbrži i najefikasniji način:

 

Oporavak u sportu je obično period od završetka treninga, pa do vraćanja funkcija organizma, na početni nivo ili približno stanju mirovanja. Regenex Tretman povećava nivo fizičke spremnosti sportista zbog čega je on u mogućnosti da izdrži sve veće fizičke napore na treninzima i takmičenjima. Kako sprečiti pojavu bola, grčeva i mogućnosti povrede tokom treninga, sanirati postojeću povredu, akutni i uporni hronični bol pomoću Regenex tretmana? Saznajte više o tome!

SPORTSKE POVREDE I BOL

Sportisti troše mnogo energije da bi postigli formu za takmičenja na visokom nivou, ali taj put veoma često prepreči umor, i prireme se odvijaju u stanju umora koji ih sprečava da postignu vrhunske performanse i promoviše rizik od zadobijanja ozbiljnih povreda. Otkrijte kako umor u sportu može negativno da utiče na vaše performanse i kako da se na efikasan način oslobodite umora pomoću Regenex Tretmana. Saznajte više o tome!

UMOR

 

PREDNOSTI REGENEX TRETMANA

 

Oporavak u sportu je obično period od završetka treninga, pa do vraćanja funkcija organizma, na početni nivo ili približno stanju mirovanja. Regenex Tretmani koji se koriste ZA OPORAVAK posle napornih treninga ili pre i posle takmičenja, kao i kod sportskih povreda i bolova, su nešto revolucionarno na srpskom i svetskom tržištu, i  u prednosti  su u odnosu na ostale metode, jer:

 

 • ISTRAŽIVANJA SU POTVRDILA DA JE REGENEX TRETMAN STVARNO DELOTVORAN

Pozitivni rezultati podržavaju upotrebu Regenex Tretmana za brzi oporavak od sportskih povreda, centralnog i hroničnog umora, tretman akutnog i hroničnog bola, kao i prevenciju akutnog bola. Kao i kod svake druge opreme koja se koristi u treningu, dobijaju se optimalni rezultati sa specifičnim podešavanjima frekvencija, vremena trajanja tretmana i sveukupnog opsega tremana. Ključ je u odgovarajućem korišćenju Regenex Tretmana sa dobro organizovanim programom treniranja. Nije dovoljna samo jedna primena Regenex Tretmana bez prave svrhe. Morate da imate jasne ciljeve i kad imate na umu Regenex Tretman, kao i plan kako i kada da se koristi naša tehnologija.

 

 • REGENEX TRETMAN DAJE ČISTE I KOMPLETNE MIŠIĆNE KONTRAKCIJE

Naši sportisti su preplavljeni preteranom količinom stresa. Akumulirani stres fizički i psihički, mogu samo stvoriti dodatni umor, ali i takođe uticati na tok misli sportiste i autonomne signale unutar njegovog mozga i tela. Ako se oslonimo samo na voljni trening snage u pripremi sportista, dobićemo kratkoročne rezultate. Uz upotrebu Regenex Tretmana, sportista može da kontrahuje mišićne grupe kompletnije i čistije nego običnim treningom. 

 

 • REGENEX TRETMAN OJAČAVA VEZE IZMEĐU CNS-A I MIŠIĆA

Mišićne povrede oštećuju vezu između tela i uma i ovo oštećenje remeti rad mozga. Regenex Tretman pomaže da se poprave te veze i otklanja inhibicije koje je stvorio mozak svojim zaštitnim mehanizmima. Upotreba Regenex Tretmana je esencijalna u prelaženju prepreka i inhibicija da bi se obezbedilo maksimalno regrutovanje određene mišićne grupe. Kada se uspostave šeme regrutovanja, i kada se mišić povrati kroz izolovanu upotrebu Regenex Tretmana i naizmenično primenjenog treninga, povređeni ekstremitet više ne predstavlja problem za sportistu. U slučaju umora i povrede signali između mozga i tela se lako poremete, Regenex Tretman ne samo da vraća ove signale na normalu, već i jača ove veze.

 

 • PROCENA STANJA NERVNOMIŠIĆNOG SISTEMA POMOĆU REGENEX TRETMANA

Regenex Tretman može da pomogne u proceni nevnoomišićnog sistema praćenjem količine struje koja je potrebna da bi se kontrahovao mišić. Kako se stanje nervnomišićnog sistema popravlja kroz proces regeneracije, sve je manje struje potrebno da bi se održala puna kontrakcija. Praćenjem nivoa inteziteta na Regenex Combolift™ masažeru može se pratiti progres regeneracije mišića (i centralnog nervnog sistema) u povređenom stanju.

Moguće je indentifikovati Centralni Umor merenjem razlike između maksimuma voljnih kontrakcija sportiste i najvišeg nivoa koji može da se postigne Regenex Tretmanom. Ovaj aspekt aktiviranja maksimalnog broja vlakana se može koristiti da bi se identifikovala pretreniranost sportiste, odnosno pojava sindroma hroničnog umora. Korišćenje Regenex Tretmana kod sportista sa sindromom hroničnog umora može aktivirati više vlakana i proizvesti veću jačinu u odnosu na obične voljne kontrakcije, što pokazuje da je centralna neurološka komponenta esencijalni faktor u smanjenju performansi koje je rezultat sindroma hroničnog umora.

Takođe je moguće identifikovati Periferni Umor stimulacijom relevantnog nerva, pre i posle sportske aktivnosti, tako da mišić direktno trza, što govori koliko se funkcija mišića promenila.

 

 • UTIČE NA CENTRALNU I PERIFERNU KOMPONENTU UMORA

Postoje razni modaliteti tretmana koji se koriste za tretiranje umora kod sportista. To mogu biti ili fiziološki (krioterapija, hidroterapija, masaža, kompresija, san), farmalokoški (ne-steroidni i antiinflamatorni lekovi), ili nutritivni (npr. dijetalni suplementi), svi namenjeni ograničenju produbljivanja umora i sprečavanja inflamacije unutar ćelija, i eventualno na kraju i povrede. Na primer, primena nutritivnih suplemenata kao što su SR2W-1, BCAA, ornitin aspartate nije efikasna u uklanjanju centralne komponente umora. Ovaj periferni fokus naglašava važnost ubrzanog povratka strukturnog integriteta i funkcionalnog kapaciteta mišića. Regenex Tretman se za razliku od ostalih tretmana pored periferne fokusira i na centralnu komponentu umora i ulogu CNS-a u nastanku umora. Tokom tretmana se aktiviraju mišići i kroz periferne nerve i centralni nervni sistem, koji oseća priliv pojačanih nervnih signala i moduliše neurohemijski motorni odgovor tako da kod sportiste, pored simptoma perifernog umora, nestaju simptomi i centralnog umora i sportista je spreman da se u punoj formi vrati svojim aktivnostima.

 

 •  DRAMATIČNO REDUKUJU VREME OPORAVKA

U tesnim rasporedima, kada sportisti često nemaju vremena i energije da primenjuju tretmane za oporavak i regeneraciju, Regenex Tretman je veoma koristan. Aktivni protokoli oporavka koji ohrabruju cirkulatorne mehanizme unutar tela olakšavaju i ubrzavaju kompletni oporavak. Optimalno, sportisti mogu da primenuju Regenex Tretman sa trčanjem, treningom na stacionarnom biciklu, ili plivanjem u bazenu što može dodatno ubrzati oporavak. Mogu da se tretiraju veće mišićne grupe da bi se promovisala cirkulacija i da bi se tonus mišića vratio u normalu.

 

 • POVEĆAVA PROTOK KRVI U TKIVIMA

Povećan protok krvi u posebnim tkivima i mišićima znači brži oporavak ćelijske funkcije i ravnoteže, naročito stanje intersticijalne tečnosti. Što se više povećava protok krvi, brzina eliminacije toksina (intraćelijskog H+) se uvećava, a jonska ravnoteža (ekstraćelijski K+) i reserve glikogena se vraćaju brže. Voda, minerali I ugljeni hidrati iz hrane dopunski pomažu oporavak. Regenex Tretman povećava arterijski protok krvi u mišićnoj masi. Ovo povećanje protoka je značajno I dobija se bez povećanja brzine rada srca ili arterijskog pritiska, tj. bez pojave opšteg umora. Brzina protoka venske krvi je takođe pojačana istim faktorom kao arterijske, što da dovodi do venske drenaže i otklanjanja osećaja težine u nogama. 

 

 • REGENEX TRETMAN RELAKSIRA MIŠIĆE

Regenex Tretman ima sposobnost da resetuje mišićni tonus i omogući sportisti da ne samo kontrahuje mišiće efikasnije, već i da relaksira i dekontrahuje mišiće efikasnije. Ovaj benefit je kritičan u ekspolozivnim cikličnim pokretima, koji se sprovode u sportovima kao što je na primer, sprint, gde nervni sistem mora da kontrahuje i dekontrahuje mišiće u veoma kratkom vremenskom period, pri veoma velikoj brzini. Regenex Tretman može pomoći sportistima da smanje ukočenost mišića, grčeve, periferni i centralni umor. Naš centralni nervni sistem prirodno proizvodi različite količine peptide, koji imaju sposobnost da ispoljavaju efekte uklanjanja bola, opšte mišićne relaksacije i smanjenja anksioznosti. Ovi peptidi mogu samim tim da obezbede nestanak bola, kao i opštu mišićnu relaksaciju smanjenje anksioznosti. Proizvodnja ovih peptida se pojačava pulsnim frekvencijama Regenex Combolift Massager™-a. Pored opšte relaksacije, proizvodi lokalni relaksacioni efekat u mišićnoj masi koja je pod direktnom stimulacijom. Zato, nakon uklanjanja toksina, povećanja protoka krvi, i pojačane proizvodnje peptide (endorfina) će proizvesti endorfinski efekat (nestanak bola) i lokalni relaksacioni efekat. Mišiću su savršeno relaksirani i spremni za novu aktivnost!

 

 • UMANJUJE NEGATIVAN UTICAJ PUTOVANJA NA SPREMNOST SPORTISTE

Kada sportisti moraju da putuju i čekaju dugo na aerodromima, duži periodi koji su provedeni sedeći u avionu, autobusu, vozu i dr., mogu dovesti do zgrčenosti mišića i zglobova. Regenex Tretman može pomoći sportistima da ostanu gipki i da održi njihova tela u dobrom stanju u smislu cirkulacije kiseonika, uklanjanja otpadnih materija i čak poboljanog kvaliteta spavanja. Sportisti kažu da se osećaju značajno bolje nakon upotrebe Regenex Tretmana na putu, kao i da bolje spavaju kada stignu na njihovu destinaciju. U razgovoru sa brojinim timovima u profesionalnom sportu, dobili smo potvrdu da sportisti koji osluškuju svoje telo tokom aktivnosti i time teže da postignu bolje rezultate, mogu da shvate koje sve benefite mogu da imaju od Regenex Tretmana. Rasporedi i obaveze u sezoni su veoma stresni tako da je svakom sportisti potrebna pomoć u oporavku i održanju snage. Regenex tretman obezbeđuje jednostavno i pogodno rešenje za ovaj problem.

  

 • SPREČAVA POJAVU SEKUNDARNIH POVREDA

Kada je originalna povreda isceljena, mišići nisu i dalje jaki kao što su bili nakon povrede. Za razliku od drugih dostupnih tretmana za saniranje sportskih povreda, Regenex Tretman uz primenu Regenex Herbal Spray®-a i Regenex Herbal Gel®-a je veoma veoma efikasan u ojačavanju nervno-mišićno-koštanog sistema nakon saniranja povrede, što sprečava pojavu sekundarnih povreda nakon povratka sportskim aktivnostima.

 

 • NEHIRURŠKI I NEFARMAKOLOŠKI TRETMAN

Upotreba lekova može značajno da odloži komunikaciju između mozga i tela, da poremeti nervne impulse i uspori reflekse. Hirurške intervencije rezultuju u dugotrajnim periodima oporavka, mogu da spreče sportiste u završavanju takmičarske sezone, i povezane su sa mnogobrojnim komplikacijama i rizicima. Regenex Tretman na prirodan način podstiče telo da se regeneriše i uklanja bol. Iako su u određenim slučajevima operacije i lekovi neophodni, Regenex Tretman može biti alternativa ili komplementarni tretman. Eksperti se slažu da Pavlov Tretman nezamenjiv za tretman sportista, jer se radi pomoću neinvazivnog uređaja i pomoću biljnih preparata koje nemaju farmakološko dejstvo.

 

 • BEZ ANTIINFLAMATORNIH, ANALGETSKIH INEKCIJA I FIZIKALNE TERAPIJE

Regenex Tretman pomoću Pain Buster Herbal Spray®-a i Pain Buster Herbal Gel®-a efikasno tretira bol, a pomoću Regenex Herbal Spray®-a i Regenex Herbal Gel®-a ubrzava regeneraciju i oporavak povređenih tkiva ako se primeni odmah nakon povrede i spašava sportistu od nelagodnosti i frustracija koje potiču od upotrebe igala i mnogo efikasnije dovodi do željenog ishoda.

 

 • NEMA ANTIINFLAMATORNIH INEKCIJA I FIZIKALNE TERAPIJE

Regenex tretman pomoću Pain Buster Herbal Spray®-a i Pain Buster Herbal Gel®-a efikasno tretira bol, a pomoću Regenex Herbal Spray®-a i Regenex Herbal Gel®-a ubrzava regeneraciju i oporavak povređenih tkiva ako se primeni odmah nakon povrede i spašava sportistu od nelagodnosti i frustracija koje potiču od upotrebe igala i mnogo efikasnije dovodi do željenog ishoda.

 

 • TRETMANI MOGU BITI PRIMENJIVANI BILO GDE

Regenex Tretman može da se primenjuje bilo gde zbog mobilnosti uređaja; na terenu, u svlačionici, centrima za vežbanje, ili kućnim uslovima.

 

 • UMANJUJE POTREBU ZA HIRURŠKIM TRETMANOM

Umanjuje potrebu za operacijom, tretiranjem povređenih tkiva pre daljeg napredovanja oštećenja. Cilj regenerativne terapije je da zaceli povređeno tkivo i da pomognemo sportistima da se vrate svojim standardnim aktivnostima u punoj, ako ne i boljoj formi.

 

 

 • Većina korisnika može da očekuje veoma značajna poboljšanja već posle prvog Regenex Tretmana. Regenex tretman varira zavisi od tipa povrede, umora i bola, i individualno se kreira za svakoga, ali krajnji cilj je isti, a to je da pomognemo sportistima da se vrate svojim standardnim aktivnostima u punoj formi!

 

 

 •  ISKUSTVA NAŠIH KORISNIKA

Pogledajte intervju sa korisnicima Regenex Tretmana koji su profesionalni sportisti i uverite se u efikasnost naše metode.

 

 

  

 

Regenex tretman za brzi oporavak sportista

 

REGENEX TRETMAN ZA SPORTISTE

Detaljnije se informišite i iskoristite
eksluzivnu mogućnost i dostupnost inovativne tehnologije
REGENEX TRETMANA i
integrišite ga u
svakodnevne sportske aktivnosti

 

 

____________________________________________________________________________________